Bærproduksjonen og gårdsmatutsalg på Flisa og i Elverum er knoppskyting fra det tradisjonelle landbruket. Drivkraften er ønsket om å lykkes med å skape noe nytt, og i dag gir driften arbeid til to heltidsbønder.
Eva Molberg tok over gården etter faren i 1994, og året etter var det storflom i Glomma. Fjøset ble leid ut til en flomrammet grisebonde, og det tente gnisten og interessen for gris. I dag er smågris med egenrekruttering og korn hovedproduksjonene for Eva og ektemann Olav J. Berg. Eksisterende husdyrrom ble modernisert og nye grisehus bygd i 2004 og 2010.
BringebærDe var åpne for å prøve noe nytt, og i 2004 plantet de et par mål med bringebær. Noen mindre vestvendte jorder hadde en del stein og egnet seg for å ligge rolig. Forbruket av bringebær var økende, samtidig kom nye sorter med Glen Ample som den dominerende. Glen Ample er lagringsdyktig, kan fryses, og brukes stort sett til alt som lages med bringebær.
- Bringebær ble i større grad spisebær, og vi fikk være med på oppturen. Det kan være tøffe vintre med under 30 minusgrader i Åsnes. Takket være mye snø har plantene stort sett klart seg, men det har vært noe reduksjon i feltene på grunn av frost. Med gode temperaturer i februar/mars våkner plantene til liv, og da kan frosten være kritisk. Men det har gått bra, forklarer