AddToAny

Klubbleder Pål Marius var vant til å kjefte på ledelsen i Dagbladet. Plutselig ble han en del av ledelsen selv

Klubbleder Pål Marius var vant til å kjefte på ledelsen i Dagbladet. Plutselig ble han en del av ledelsen selv
- Overgangen har vært overraskende lite rar, sier den ferske avdelingslederen Pål Marius Tingve. 2. januar hadde Tingve sin første arbeidsdag som en del av redaksjonsledelsen i Dagbladet. I år er han sjef - i fjor var han klubbleder.
- For en som har vært opptatt av sport helt siden han var liten, er dette en virkelig drømmejobb. Det skal bli morsomt å kunne jobbe med sport og ha innvirkning på hva Dagbladet skal dekke.

Byttet side av bordet

Før nyttår var 70 prosent av jobben hans å representere de ansatte og de siste 30 brukte han på nettopp sporten. Han synes overgangen har gått bra.

- Overgangen har vært overraskende lite rar. Det er klart at fokuset mitt blir litt annerledes, men jeg forholder meg til de samme menneskene, riktig nok på en litt annen måte. Hele inntrykket av hvordan ting gjøres er helt annerledes når man bytter side av bordet.

- Hovedforskjellen blir kanskje at jeg stiller færre spørsmål, ler han.

Vet hvordan avisa drives

- Hvilke fordeler er det å ha vært klubbleder først?

- Jeg kjenner jo redaktørene godt, fordi jeg har maset på dem i ett år og sendt kritiske mailer om ting som har foregått på huset og ikke. Jeg har dermed et veldig godt innblikk i hvordan avisa drives. Sånn sett er det vel noen fordeler, for jeg har sett hva som går og ikke på avstand. Det vil jeg ta med meg inn i den nye jobben.

- Hvordan type leder skal du være da?

- Jeg skal etterstrebe å være åpen og inkluderende og god til å både prioritere og planlegge. Dagbladets sportsredaksjon er færre hoder enn de vi konkurrerer med.

- Vi kommer ikke til å vinne verdenscupen sammenlagt, men vi skal ta så mange enkeltrenn som vi bare klarer. Det er en fantastisk gjeng med sportsjournalister her, så dette vet jeg bli bra, avslutter han.

Avdelingsleder Pål Marius Tingve for sporten i Dagbladet. (Bilde: Foto: Erik Waatland)

Gå til mediet

Flere saker fra Medier24

KOMMENTAR: Både NRK og TV 2 tok selvkritikk for sin dekning av Lommedalen-saken på debattmøtet mandag, men hvor dypt stikker selvkritikken i TV 2?
article_web Medier24 18.01.2017
- Vi ser for oss enda større utvikling framover, sier den tidligere kunde- og analysesjefen.
article_web Medier24 18.01.2017
I fjor fikk Mastiff og Nordisk Film & TV samme eier. Nå blir selskapene samboere. Kathrine Haldorsen, daglig leder i Mastiff.
article_web Medier24 18.01.2017
Nå betaler Staten for et tilbud som ikke brukes - etterhvert som flere kutter lørdagsutgaven. Oslo (NTB): Kutt i lørdagsavisene betyr færre aviser å distribuere for Kvikkas, men staten betaler fortsatt full pris.
article_web Medier24 18.01.2017
av Facebook skal gjøre mulig å tjene penger på video, og Dagbladet skal tjene penger på bloggere. Men gir Facebook nok, og er Dagbladet ikke for sent ute? Hans-Petter er forkjølet. Marius synes det renner over av temaer.
article_web Medier24 17.01.2017

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene forskerforum forskningno forste-steg fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hus-bolig i-skolen journalen journalisten kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kirkegarden kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt