Kjøkkenskriveren
04.07.2017
Det er en merkedag når de norske jordbærene kommer - da er det sommer. Klimaet i Norge gjør at jordbærene blir spesielt søte og smakfulle.
En lang modningsperiode med lyse dager og kjølige netter, kombinert med sorter som er spesielt godt egnet til vårt klima, er forklaringen.
Les merMange venter på de norske bærene, og nå er de på vei. Høysesongen for jordbær er juli - da er det mulig å få tak i disse kortreiste, solmodne delikatessene over hele landet. Den nydelige duften og den perfekte balansen mellom syre og sødme gjør jordbær til det mest etterspurte bæret i norske butikker. Egentlig er jordbæret en oppsvulmet blomsterbunn som inneholder bitte små jordbærfrø som botanisk sett er nøtter, heter det fra Opplysningskontoret for frukt og grønt.
Perfekt jordbærvær i år
- Det har vært jordbærvær på Østlandet i år, forteller Olav Etnestad fra Bær