SKOG
18.05.2017
Våren vekker naturen til liv og byr på de herligste smaker som vi ellers bare kan drømme om. I dag velger jeg å bruke granskudd og løvetannblomster. Disse er på sitt fineste på samme tid, og kan kombineres eller brukes alene. Jeg gjør begge deler her.
Råstoffene er enkelt tilgjengelige over det meste av landet, og venter bare på å bli plukket. Granskuddene napper du litt her og der fra flere trær. Toppskudd i et plantefelt skal naturligvis ikke røres, og det som vokser langs veier eller andre forurensningskilder vil vi ikke spise.
Granskudd- og løvetanngelé
120 granskudd 10 løvetannblomster (det gule på blomsten) 1/2 sitron skjæres opp i skiver eller båter 1/2 appelsin skjæres opp i skiver eller båter 1 liter vann
Skyll av granskuddene, appelsin og sitron før du bruker dem. Legg granskudd, løvetannblomster, appelsinskiver og sitronskiver i en kasserolle, og hell over vann.
Gå til medietGranskudd- og løvetanngelé
120 granskudd 10 løvetannblomster (det gule på blomsten) 1/2 sitron skjæres opp i skiver eller båter 1/2 appelsin skjæres opp i skiver eller båter 1 liter vann
Skyll av granskuddene, appelsin og sitron før du bruker dem. Legg granskudd, løvetannblomster, appelsinskiver og sitronskiver i en kasserolle, og hell over vann.