Baker og Konditor
10.03.2017
En søt, deilig og myk muffins trenger ikke lenger å være en «kaloribombe». Nå går det an å produsere muffins med mindre sukker og den samme gode smaken som før.
Fedme og kostholdsrelaterte sykdommer griper om seg i store deler av verden. Det har medført økende fokus på hvordan man kan forbedre den ernæringsmessige verdien av maten folk spiser. Nofima ble derfor partner i et stort, internasjonalt forskningsprosjekt, TeRiFiQ, der forskere og matprodusenter fra ni europeiske land deltok.
Ved å redusere sukker, salt og fett og samtidig beholde smak og konsistens i maten, kan matforskningsinstituttet være med på store løft for den globale folkehelsen.
Nødvendig kunnskap
- Målet med prosjektet var at matindustrien i Europa skulle få nødvendig kunnskap og teknologiske innovasjoner som gjør det mulig å redusere innholdet av salt, fett og sukker i ulike matvarer, uten at dette skal gå på bekostning av spisekvalitet, mattrygghet og produksjonskostnade
Gå til medietVed å redusere sukker, salt og fett og samtidig beholde smak og konsistens i maten, kan matforskningsinstituttet være med på store løft for den globale folkehelsen.
Nødvendig kunnskap
- Målet med prosjektet var at matindustrien i Europa skulle få nødvendig kunnskap og teknologiske innovasjoner som gjør det mulig å redusere innholdet av salt, fett og sukker i ulike matvarer, uten at dette skal gå på bekostning av spisekvalitet, mattrygghet og produksjonskostnade