AddToAny

Frykter Polithøgskolen blir flyttet ut av Oslo

Frykter Polithøgskolen blir flyttet ut av Oslo
Staten vil ha flere statlige arbeidsplasser i distriktene. 670 studenter og rundt 260 ansatte ved Politihøgskolen i Oslo kan bli flyttet ut av hovedstaden.
Det fremkommer av regjeringens plan for omlokalisering av statlige arbeidsplasser, som ble presentert for Stortinget fredag 17. februar.

Bryter opp fagmiljøet

I følge planen skal Justis- og beredskapsdepartementet sette i gang en utredning av å omlokalisere Politihøgskolens virksomhet i Oslo.

Det reagerer høyskolen på.

- Vi har bygget opp et stort og solid fagmiljø over mange år. Vi er sannsynligvis blant Nordens største fagmiljø på politiforskning. Vi er bekymret for at det skal settes på spill om vi må bryte opp dette fagmiljøet, sier rektor ved Politihøgskolen, Nina Skarpenes til NRK. Forslaget er del av et politisk forlik mellom regjeringspartiene og Venstre om å flytte 1200 arbeidsplasser ut av Oslo.

Lokallagsleder i Politiets Fellesforbund ved Politihøgskolen, Ole Halvar Larsen sier til NRK at han frykter for det politifaglige nettverket i Oslo.

- Det vil bli en utfordring å sanke nok kompetanse ute i distriktene. Om vi flyttes ut av Oslo er jeg redd for miste kontakten med særorganer som Kripos, PST og Økokrim, og vi vil miste kontakten med de andre høgskolene i Oslo, sier Larsen.

Tar år å bygge opp kompetanse

- Det å få en foreleser fra Kripos til å poppe opp på kort varsel for å bidra til en forelesning vil være vanskelig om vi er for langt utenfor Oslo, sier Larsen, som mener kvaliteten på undervisningen kan bli rammet.

- Ja, det er jeg veldig redd for. Dersom vi blir pålagt flytte til et helt annet sted i landet, så vil det ta mange år før vi vil besitte samme kompetanse som vi gjør i dag.

- Når vi får redegjort for det voldsomme behovet for å bli i Oslo, så tror jeg politikerne vil ta innover seg at vi bør bli her, sier han.

Mars/april 2011. Dokumentasjonsbilder fra Politihøgskolens aktiviteter i Stavern, Oslo og Kongsvinger. Foto: Sveinung U. Ystad

600 studenter og 260 årsverk ved Politihøgskolen står i fare for å flyttes ut av Oslo. Foto: Politihøgskolen

Gå til mediet

Flere saker fra Forskerforum

Deltakerne i studien ble vist bilder av over 300 forskere. Så skulle de dømme dem etter utseendet. Forskere som er heldige med utseendet sitt vurderes som mindre kompetente og troverdige enn andre, ifølge en ny studie.
article_web Forskerforum 26.05.2017
- Såpass høye tall at alarmklokkene bør ringe, sier arbeidslivsforsker. Maktkamper, konflikter og intriger er utbredt i akademia, skal vi tro arbeidsmiljøundersøkelsen ARK.
article_web Forskerforum 26.05.2017
Hele styret i Universitets- og høgskolerådet (UHR) blir byttet ut. Det skriver Khrono.
article_web Forskerforum 24.05.2017
Forskere bør lære av likhetene mellom formidling og akademisk publisering, skriver Åsmund Eikenes.
article_web Forskerforum 22.05.2017
53 år gamle Nina Skarpenes blir Politihøgskolens nye rektor. Skarpenes har arbeidet ved høgskolen siden 1996.
article_web Forskerforum 22.05.2017

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forste-steg fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kirkegarden kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt