AddToAny

Forrykende filmår sender kinoreklame mot rekordhøyder

Forrykende filmår sender kinoreklame mot rekordhøyder
Og til høsten skal publikum og reklamekjøpere lokkes med Snømannen, Star Wars og norsk krigsdrama. Fredag kveld skrev Kampanje om de ferske mediebyråtallene for reklamemarkedet for første halvår og juni isolert.
Én av vekstvinnerne i reklamemarkedet er kino, som har hatt en svært god utvikling de siste årene. I fjor økte byråbestilt reklame med 46,3 prosent, mens årets seks første måneder viser en ytterligere oppgang på 23,6 prosent.

Veksten nyter Egmont-eide Media Direct Norge godt av. Media Direct Norge selger kinoreklame for totalt 84 kinoer og har en markedsandel i Norge på rundt 56 prosent. Toppsjef Ronny Lieblein mener det er flere årsaker til at kinoreklame fortsetter å vokse.

- Attraktive målgrupper

- Det er flere forklaringer på hvorfor reklameomsetningen på kino øker, som for eksempel at kinoene leverer stabilt høye besøkstall og attraktive målgrupper. Kanalen har stadig bedre dokumentasjon på effekt og vår research viser at det er smart å benytte kino i en mediemiks, spesielt i en videostrategi. Stadig flere annonsører velger å inngå lengre avtaler og satser således på å ligge always on for å utnytte kinoreklamens kvaliteter, sier han til Kampanje.

- Vårt moderne og intelligente distribusjonssystem muliggjør en optimal utnyttelse av vårt lager. Dessuten har kinoreklameselskapene satset på utvikling og videreutvikling av kanalen, som for eksempel Kinospillet og komplimenterende digitale produkter.

Appen KinoSpill ble lansert i fjor høst. Den fungerer på den måten at publikum først må laste ned appen, deretter logge seg inn via Facebook og så konkurrere mot hverandre på det store lerretet. Hvert spill er sponset av en annonsør som også bidrar med premier til vinnerne. Coca-Cola var først ute blant annonsørene til å teste appen.

- Sommerprogrammet ser sterkt ut

Det er ikke bare reklameinntektene som vokser. Kinopublikummet øker også. I fjor ble det solgt 13,1 millioner kinobilletter i Norge, ifølge Film & Kino. Det var over en million flere enn i 2015. Det er ikke blitt solgt flere kinobilletter i Norge siden 1983.

- 2017 har startet svært bra og pr. uke 29 er det solgt tilsvarende like mange billetter som i samme periode rekordåret 2016, forteller Lieblein.

Også i sommer er det mange som inntar kinomørket. Reklamekjøperne følger etter.

- Sommerprogrammet ser sterkt ut, med en svært lovende åpning av filmen War for the Planet of the Apes. Filmen har fått terningkast seks og er fulgt opp med meget godt besøk. 19. juli er det premiere på Dunkirk, som handler om slaget ved Dunkirk under 2.verdenskrig. Filmen er regissert av Christopher Nolan, som alltid leverer.

Harry Hole klar for dramatisk filmhøst

Media Direct Norge-sjefen gleder seg til en spenningsfylt høst.

- Høsten ser også lovende ut med et generelt sterkt program for alle målgrupper. For familiene kan vi nevne Biler 3 og ikke minst Askeladden. Høstens høydepunkt er selvsagt Snømannen, som er basert på Jo Nesbø sin roman med samme navn. Med all sannsynlighet vil dette bli årets best besøkte film. Så avsluttes året med Star Wars: The Last Jedi og Den 12. mann, som handler om Jan Baalsruds to måneder lange flukt. Skutt i foten, gjennomvåt og med hundre meters forsprang flykter Jan Baalsrud ut i den nådeløse, nordnorske vinteren med Gestapo i hælene,

I fjor kjøpte mediebyråene kinoreklame for 92,1 millioner kroner, en vekst på 46,3 millioner. På toppen av dette kommer flere titalls millioner kroner som går utenom mediebyråene.

- Alt ligger til rette for nok et svært godt kinoår og kanskje ny rekord, sier Lieblein.

Image-text:

Kinofavoritt:

War for the Planet of the Apes, som hadde norgespremiere i forrige uke, er blant filmene som trekker publikum til kinosalene i sommer.

Gå til mediet

Flere saker fra Kampanje

Mediebyråenes leder Merete Mandt Larsen er dagens gjest i Sommerpraten. Navn: Merete Mandt Larsen Alder: 53 år Stilling: Daglig leder av Mediebyråforeningen Årets ferie: - Blir primært på hytta på Hurum - mitt ferieparadis.
article_web Kampanje 25.07.2017
Nye ledere og omstilling i byrået farget tallene røde i 2016. Reklamebyrået SMFB hadde sammen med datterselskapene SMFB Engine og SMFB Factory, en omsetning på 151,3 millioner kroner i 2016. Det er en vekst på drøye 7 prosent fra året før.
article_web Kampanje 25.07.2017
Men søkekjempen sitter likevel igjen med et driftsresultat på 33 milliarder kroner. Googles morselskap Alphabet hadde inntekter på 26 milliarder dollar i årets andre kvartal.
article_web Kampanje 25.07.2017
- Skuffende og litt overraskende at de forlot oss, sier byråleder. Reklamebyrået Ernö hadde en byråinntekt på 17 millioner kroner i 2016. Det er en nedgang på 2,6 millioner kroner fra året før.
article_web Kampanje 24.07.2017
- Det har vært et eventyr å kommentere årets Tour de France, sier sportskommentator Christian Paasche.
article_web Kampanje 24.07.2017

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kirkegarden kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt