AddToAny

Forebyggende helse-, miljø-, og sikkerhetsarbeid

Forebyggende helse-, miljø-, og sikkerhetsarbeid
Forebyggende arbeid innebærer å gjøre ting i forkant, altså før skaden, ulykken og/eller helseproblemene dukker opp. På den måten reduseres risikoen for at slike forhold inntreffer.
Forebyggende arbeid er ikke noe arbeidsgivere kan foreta seg kun én gang, men skal være en del av det kontinuerlige HMS-arbeidet. Forebyggende arbeid handler om å ha et system/rutine for bedriftens helse-miljøog sikkerhets på plass.Hvorfor forebyggende HMS-arbeid?

Det å arbeide forebyggende med helse, miljø og sikkerhet i en bedrift er både lurt, lønnsomt og lovpålagt. Det beste er å være "føre-var". Kostnadene som er knyttet til ulykker, skader og sykefravær reduseres. Forebyggende HMS-arbeid øker trivsel og arbeidsglede, som igjen resulterer i god produktivitet/serviceinnstilling, stabilitet og kompetanse i arbeidsstokken.

Det forebyggende HMS-arbeidet i en bedrift bør ha som et overordnet mål å forbedre helsen og arbeidsevnen til arbeidsstokken. Det b�
Gå til mediet

Flere saker fra Baker og Konditor

article_print Baker og Konditor 17.02.2017
Cerealfagdagen 2017 skal sette søkelyset på bakerbransjen og dens rolle i det grønne skiftet. Hold av dagen 30. mars!
article_print Baker og Konditor 17.02.2017
Bakerbransjen er en privilegert bransje som får lov til å jobbe med og utvikle bakeprodukter og utnytte råvarer som er sunne, klima- og miljøriktige og sist, men ikke minst, fantastiske å spise. Vi snakker selvfølgelig om kornets fortreffelighet.
article_print Baker og Konditor 17.02.2017
Den svenske brødkampanjen "Bread the future" har fått massiv oppmerksomhet og har bidratt til å endre våre naboers syn på brødets iboende helse- og klimaegenskaper.
article_print Baker og Konditor 17.02.2017
article_print Baker og Konditor 17.02.2017

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene forskerforum forskningno forste-steg fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hus-bolig i-skolen journalen journalisten kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kirkegarden kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt