AddToAny

Fagskolene: Full oppslutning om studiepoeng

Fagskolene: Full oppslutning om studiepoeng
Samtlige partier i utdanningskomiteen på Stortinget går inn for at fagskolestudenter skal få studiepoeng. Det er klart etter at Arbeiderpartiet har gitt sin tilslutning til forslaget.
Arbeiderpartiets stortingsgruppe har besluttet å støtte hoveddelen av forslagene i stortingsmeldingen om fagskolene, men partiet utfordrer også regjeringen på flere punkter.

- " Vi har valgt å støtte forslaget om at fagskolestudentene skal få studiepoeng - " i stedet for fagskolepoeng - " selv om det faglige innholdet i fagskoleutdanningene skiller seg noe fra andre akademiske studier, sier stortingsrepresentant Tone Merete Sønstebø (Ap), som er saksordfører stortingsmeldingen om fagskolene og medlem av kirke,- utdannings- og forskningskomiteen.

Hun sikter til de akademiske studiene som omfattes av Bolognaprosessen, et europeisk samarbeid innen høyere utdanning. Utdanningsforbundet mener bruk av det internasjonale poengsystemet ECTS for fagskoleutdanninger vil skape forvirring for studenter som ønsker å få godskrevet fagskoleutdanningen i en bachelorutdanning. Dette blir en annen type studiepoeng enn de som gis for bachelor- eller masterutdanninger, skriver Utdanningsforbundet i sin høringsuttalelse.

- " Vi ønsker at fagskolene fortsatt skal tilby korte yrkesrettede utdanninger, som regel inntil to år. Fagskolene skal ikke bli en del av akademia i tradisjonell forstand, men det er viktig å få til gode overgangsordninger for studenter som ønsker seg videre til høyere utdanning, s

Les mer

Flere saker fra Utdanning

Barnehagestyrere er blitt mer faglig bevisste i lederrollen og tør å kreve mer av medarbeiderne etter å ha tatt styrerutdanning, viser forskning knyttet til den nasjonale styrerutdanningen i Oslo.
article_web Utdanning 22.07.2017
Mange ledige studieplasser på lærerutdanning for grunnskolen. Men nær halvparten av søkerne er ikke kvalifisert. Utdanningsnytt på Facebook! Samordna opptak behandlet søknadene fra 7342 søkere til grunnskolelærerutdanningen 1.-7. klasse.
article_web Utdanning 21.07.2017
Selv om Norge er et foregangsland i arbeidet for å sikre trygge oppvekstforhold for barn, blir fremdeles mange av dem som trenger oss mest overlatt til seg selv.
article_web Utdanning 21.07.2017
Utdanningsforbundets leder Steffen Handal skriver om de planlagte endringene i yrkesfagstrukturen i denne forbundskommentaren.
article_web Utdanning 21.07.2017
To av de tre studentene har fått plass på lærerstudiet. Men mister plassen om de ikke får 4 på eksamen. Utdanningsnytt på Facebook! Jaran Svare Lilleland (19) - " Har du kommet inn på noen lærerstudier i år? - " Ja!
article_web Utdanning 20.07.2017

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kirkegarden kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt