AddToAny

Fagskolene: Full oppslutning om studiepoeng

Fagskolene: Full oppslutning om studiepoeng
Samtlige partier i utdanningskomiteen på Stortinget går inn for at fagskolestudenter skal få studiepoeng. Det er klart etter at Arbeiderpartiet har gitt sin tilslutning til forslaget.
Arbeiderpartiets stortingsgruppe har besluttet å støtte hoveddelen av forslagene i stortingsmeldingen om fagskolene, men partiet utfordrer også regjeringen på flere punkter.

- " Vi har valgt å støtte forslaget om at fagskolestudentene skal få studiepoeng - " i stedet for fagskolepoeng - " selv om det faglige innholdet i fagskoleutdanningene skiller seg noe fra andre akademiske studier, sier stortingsrepresentant Tone Merete Sønstebø (Ap), som er saksordfører stortingsmeldingen om fagskolene og medlem av kirke,- utdannings- og forskningskomiteen.

Hun sikter til de akademiske studiene som omfattes av Bolognaprosessen, et europeisk samarbeid innen høyere utdanning. Utdanningsforbundet mener bruk av det internasjonale poengsystemet ECTS for fagskoleutdanninger vil skape forvirring for studenter som ønsker å få godskrevet fagskoleutdanningen i en bachelorutdanning. Dette blir en annen type studiepoeng enn de som gis for bachelor- eller masterutdanninger, skriver Utdanningsforbundet i sin høringsuttalelse.

- " Vi ønsker at fagskolene fortsatt skal tilby korte yrkesrettede utdanninger, som regel inntil to år. Fagskolene skal ikke bli en del av akademia i tradisjonell forstand, men det er viktig å få til gode overgangsordninger for studenter som ønsker seg videre til høyere utdanning, s

Les mer

Flere saker fra Utdanning

Når det gjelder den politiske skoledebatten i vårt land, henvises det stort sett til PISA-resultater som om PISAs mål skulle være identiske med skolens mål.
article_web Utdanning 26.05.2017
For å kunne oppdage barn som vert utsett for seksuelle overgrep, lyt lærarar ha kunnskapar som gjer dei i stand til å sjå. Denne artikkelen byggjer på ei bacheloroppgåve om seksuelle overgrep og korleis lærarar kan oppdage og handtere dette.
article_web Utdanning 26.05.2017
«Trærne er psykologer som hvisker beroligende til deg der du ligger i gresset under løvtaket», skriver Arnodd Håpnes i en faktaspekket, men samtidig filosoferende bok om trærne våre.
article_print Utdanning 26.05.2017
For å kunne oppdage barn som vert utsett for seksuelle overgrep, lyt lærarar ha kunnskapar som gjer dei i stand til å sjå.
article_print Utdanning 26.05.2017
article_print Utdanning 26.05.2017

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forste-steg fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kirkegarden kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt