AddToAny

Fagskolene: Full oppslutning om studiepoeng

Fagskolene: Full oppslutning om studiepoeng
Samtlige partier i utdanningskomiteen på Stortinget går inn for at fagskolestudenter skal få studiepoeng. Det er klart etter at Arbeiderpartiet har gitt sin tilslutning til forslaget.
Arbeiderpartiets stortingsgruppe har besluttet å støtte hoveddelen av forslagene i stortingsmeldingen om fagskolene, men partiet utfordrer også regjeringen på flere punkter.

- " Vi har valgt å støtte forslaget om at fagskolestudentene skal få studiepoeng - " i stedet for fagskolepoeng - " selv om det faglige innholdet i fagskoleutdanningene skiller seg noe fra andre akademiske studier, sier stortingsrepresentant Tone Merete Sønstebø (Ap), som er saksordfører stortingsmeldingen om fagskolene og medlem av kirke,- utdannings- og forskningskomiteen.

Hun sikter til de akademiske studiene som omfattes av Bolognaprosessen, et europeisk samarbeid innen høyere utdanning. Utdanningsforbundet mener bruk av det internasjonale poengsystemet ECTS for fagskoleutdanninger vil skape forvirring for studenter som ønsker å få godskrevet fagskoleutdanningen i en bachelorutdanning. Dette blir en annen type studiepoeng enn de som gis for bachelor- eller masterutdanninger, skriver Utdanningsforbundet i sin høringsuttalelse.

- " Vi ønsker at fagskolene fortsatt skal tilby korte yrkesrettede utdanninger, som regel inntil to år. Fagskolene skal ikke bli en del av akademia i tradisjonell forstand, men det er viktig å få til gode overgangsordninger for studenter som ønsker seg videre til høyere utdanning, s

Les mer

Flere saker fra Utdanning

To dager før fristen er det fortsatt null kandidater til Vitenskapsakademiets lærerpris. Nå utsetter de fristen for nominasjoner. Følg Utdanningsnytt på Facebook!
article_web Utdanning 27.02.2017
Regjeringen ønsker at det skal bli lettere for elever som har begynt på studiespesialisering å bytte over til yrkesfag. En modell for hvordan dette kan skje er nå sendt på høring. Følg Utdanningsnytt på Facebook!
article_web Utdanning 27.02.2017
1. mars velger 15-åringene videregående skole. NHO ønsker seg en utdanning av veiledere som kan hjelpe med valget. Følg Utdanningsnytt på Facebook!
article_web Utdanning 27.02.2017
I hver klasse på videregående skole sitter det to-tre elever som har prøvd å ta livet sitt. Enda flere har tenkt på det. Mot til å spørre direkte om selvmord kan redde liv. 10 prosent av dagens 16-åringer har forsøkt å ta livet sitt.
article_web Utdanning 24.02.2017
Ti lærere fra hele verden er plukket ut til å kunne vinne årets Global Teacher Prize. Britiske Prins Harry er blant dem som hyller viktigheten av gode lærere.
article_web Utdanning 24.02.2017

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene forskerforum forskningno forste-steg fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hus-bolig i-skolen journalen journalisten kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kirkegarden kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt