LO-Aktuelt
22.03.2017
På Haugli Bakeri i Haugesund har små merkelapper gjort arbeidshverdagen enklere for bakere og konditorer.
Inne hos konditorene lukter det søtt av sjokoladedeig og krem. Lærling Elin Steindal er i gang med å pynte kaker.
- Jeg har alltid hatt lyst til å jobbe med kaker. Jeg liker å få til den gode smaken og å pynte dem, sier Steindal. Hun har funnet fram det hun trenger for å pynte kakene. Her er hyller, bokser og skap fylt av masse «stæsj». Før var det passe kaos. Nå har det meste sin faste plass.
Tre til en
Sånn har det ikke alltid vært.
- Da jeg kom inn her første gangen var det kaos. Det var bare å brette opp ermene og begynne å jobbe. Vi hadde ikke tid til å tenke over om vi jobbet effektivt eller smart. Vi måtte bare få jobben gjort, forteller tillitsvalgt Evelyn Rabben Hustveit i NNN-klubben.
Hun minnes den første tiden i de nye produksjonslokaler. De flyttet inn i 2014. Haugli Bakeri hadde i årene før kjøpt opp to lokale bakerier. Nå skulle ansatte fra tre bakerier endelig flytte inn og jobbe sammen under felles tak.
- Alle kom med sitt utstyr, sine måter å gjøre ting på og alle hadde med seg sin bedriftskultur. Utfordringene sto i kø, men vi hadde ikke tid til å gjøre noe med dem, forteller Rabben Hustveit.
Samarbeid
Hjelpen kom med SamBa-prosjektet. Haugli Bakeri i Haugesund er et av flere bakerier som de to siste årene har deltatt i prosjektet, som er et samarbeid mellom NNN og arbeidsgiver
Les opprinnelig artikkel- Jeg har alltid hatt lyst til å jobbe med kaker. Jeg liker å få til den gode smaken og å pynte dem, sier Steindal. Hun har funnet fram det hun trenger for å pynte kakene. Her er hyller, bokser og skap fylt av masse «stæsj». Før var det passe kaos. Nå har det meste sin faste plass.
Tre til en
Sånn har det ikke alltid vært.
- Da jeg kom inn her første gangen var det kaos. Det var bare å brette opp ermene og begynne å jobbe. Vi hadde ikke tid til å tenke over om vi jobbet effektivt eller smart. Vi måtte bare få jobben gjort, forteller tillitsvalgt Evelyn Rabben Hustveit i NNN-klubben.
Hun minnes den første tiden i de nye produksjonslokaler. De flyttet inn i 2014. Haugli Bakeri hadde i årene før kjøpt opp to lokale bakerier. Nå skulle ansatte fra tre bakerier endelig flytte inn og jobbe sammen under felles tak.
- Alle kom med sitt utstyr, sine måter å gjøre ting på og alle hadde med seg sin bedriftskultur. Utfordringene sto i kø, men vi hadde ikke tid til å gjøre noe med dem, forteller Rabben Hustveit.
Samarbeid
Hjelpen kom med SamBa-prosjektet. Haugli Bakeri i Haugesund er et av flere bakerier som de to siste årene har deltatt i prosjektet, som er et samarbeid mellom NNN og arbeidsgiver