AddToAny

En unik ressurs

En unik ressurs
NTNU vil bygge i grøntområdene rundt Gløshaugen. Politikerne, både røde og blå, sier nei. Så sier ordføreren tja. Men hva mener landskapsarkitektene?
Et av hovedstridspunktene i NTNUs campusplaner er om det skal tillates bygging i Høyskoleparken. Både professorer og politikere har gått hardt ut mot eventuelle nybygg som ville stjele areal fra de grønne områdene rundt Gløshaugen. Det skulle ikke bygges i Høyskoleparken, det var helt sikkert.

Men hva er Høyskoleparken? Politikerne i formannskapet satte foten ned en drøy uke inn i det nye året, og det var lite diskusjon om hva Høyskoleparken besto av. Arbeiderpartiets gruppeleder, Geir Waage, forklarte det slik i Adresseavisen: Vi snakker om alle de grønne områdene ved Studentersamfundet og opp mot den gamle hovedbygningen på Gløshaugen og det grønne området i skråningen langs Klæbu- veien og opp til Hesthagen. Det politiske flertallet er enige, vi ønsker ikke bygging her. Med andre ord: Grønt var grønt.

Men så enkelt var det ikke. En uke senere ble de 36 forslagene fra idé- og plankonkurransen presentert, og de fleste foreslo bygging på deler av grøntområdene. 18. januar ble NTNU-rektor Gunnar Bovim intervjuet i Adresse-avisen, der han sier at NTNU har ingen lyst til å bygge igjen parken. NTNU, studentene og byen er enige om at grøntarealene har stor verdi. Men Bovim mener det er nyanser i formannskapets vedtak, og at det er åpent om Høyskoleparken skal forstås som alle grøntområder rundt Gløshaugen. Nyansene i uenighet kan være forbindelsen mellom Gløshaugen og Hesthagen, og bruken av skulderen langs parken mot Klæbuveien.

Avisen minner rektoren om uttalelsen fra Arbeiderpartiets gruppeleder angående grøntområdene, og Bovim svarer: Je

Les mer

Flere saker fra Arkitektnytt

Torsdag 9. mars vil takbaren på Folketeaterbygningen på Youngstorget i Oslo fylles for å markere en milepæl for norske arkitekturblader. Da feires sammenslåingen av Arkitektur-N og Arkitektnytt til papirmagasinet og nettstedet Arkitektur.
Arkitektnytt 02.03.2023
The Plus, Hasle Tre og Sophie Radich skole nominert til Årets Trebyggeri 2022.
Arkitektnytt 02.03.2023
Ja, jeg er «modernist» - hvis det er den rette betegnelsen for en som lar seg begeistre av god moderne design og arkitektur, skriver arkitekt Kim Skaara.
Arkitektnytt 01.03.2023
Innen 31. mars kan man nominere prosjekter til OAFs arkitekturpris 2023.
Arkitektnytt 01.03.2023
Skal Norske interiørarkitekters og møbeldesigneres landsforening (NIL) favne flere, må styret arbeide med å utvikle en organisasjonskultur som appellerer mer til unge medlemmer.
Arkitektnytt 28.02.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt