AddToAny

Elkem skal kutte CO2 utslipp med bruk av norsk skog

Elkem skal kutte CO2 utslipp med bruk av norsk skog
Det blir mer trekull og varme, men ikke noe flybensin fra norske tømmerstokker i Elkems prosjekt for bærekraftig silisiumproduksjon Elkem, Treklyngen,
Avinor og Vardar har siden våren 2016 sett på om det er mulig å utvikle en helt ny verdikjede for industriell produksjon av trekull og bioolje til luftfarten på Hønefoss.

Målet var blant annet å skape nytt liv for skognæringen på Follum.

Nå har de konkludert med at produksjonen av flydrivstoffet blir for vanskelig.

Vanskelig bioolje

- Det har vist seg å bli for vanskelig å raffinere den oljefraksjonen vi kunne få ut av trestokkene videre til flydrivstoff. Det er synd for det ville økt lønnsomheten i prosjektet, sier teknologidirektør i Elkem, Håvard Moe.

Det betyr imidlertid ikke at prosjektet stopper opp.

-Vi har fremdeles planer om å gå videre for å produsere trekull og varme. Vi trenger å gj

Les mer

Flere saker fra Teknisk Ukeblad

Krisen i oljeindustrien innvirker fortsatt på norsk leverandørindustri. Også i andre kvartal er det nedgang i industriproduksjonen, men noe optimisme å spore.
article_web Teknisk Ukeblad 25.07.2017
I juni falt salget av bilbensin med 5 millioner liter. Også salg av autodiesel gikk ned, med 6 millioner liter. Og prisene har økt, spesielt for diesel. Totalt sett ble det i juni solgt petroleumsprodukter for 778 millioner liter.
article_web Teknisk Ukeblad 25.07.2017
Høye aluminiumspriser og gunstig valuta bidro til å forbedre Hydros resultat i andre kvartal med 81 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.
article_web Teknisk Ukeblad 25.07.2017
Samfunnsøkonom mener vi bør se til Sverige for å nå målet om nullvekst i byene. Det mye omtalte nullvekstmålet innebærer at persontransportveksten i de største byområdene skal tas med kollektivtransport, sykling og gåing.
article_web Teknisk Ukeblad 25.07.2017
Hydros aluminiumsverk i Høyanger ble rammet av strømbrudd i bygda mandag ettermiddag, men driftsstansen var så kort at det ikke fikk alvorlige konsekvenser.
article_web Teknisk Ukeblad 25.07.2017

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kirkegarden kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt