Antall medier: 90
Antall artikler: 5111

Økonomi, ledelse og juss

Siste nytt

VERDSETTELSE AV både fysiske og immaterielle eiendeler er en sentral oppgave i økonomers virke. Et viktig grunnlag er ofte historiske regnskapsdata, som økonomer er opplært i å analysere.
article_print Magma
25.04.2017
Etter 2011 kan alle ta ut folketrygd og privat tjenestepensjon allerede fra 62 år. Det går også an å jobbe ved siden av. Årene fra 62 til 67 år kan dermed bli en «gullalder» for dem som velger denne kombinasjonen.
article_print Magma
25.04.2017
YNGVE KALDESTAD er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI. Han er ansatt i EY hvor han arbeider i avdelingen Transaction Advisory Services med fokus på finansiell rådgivning og verdivurdering.
article_print Magma
25.04.2017
Benedicte Schilbred Fasmer (51) har kommet seg til topps innen børs og finans, som styreleder på Oslo Børs og konserndirektør i DNB. - At jeg er kvinne, har aldri vært en hindring i min karriere. Men jeg var heldig med timingen, sier hun.
article_print Magma
25.04.2017
JEG SYNTES det var så rart å bli spurt om å skrive denne artikkelen for noen uker siden. For akkurat den dagen hadde det også blitt klart at jeg skulle overføres til Oslo-kontoret med jobben. Uendelig mange tanker hadde akkurat fløyet gjennom hodet mitt.
article_print Magma
25.04.2017
STATSOBLIGASJONSRENTENE ER i flere land nå rundt null (f.eks. Sveits, Danmark, Tyskland, Finland, Sverige), og renteforventningene i Norge er omkring 1 prosent og kun litt over, selv for lange renter.
article_print Magma
25.04.2017
Verdien av en virksomhet (eller en eiendel) generelt er fremtidige estimerte inntekter/kontantstrømmer neddiskontert til nåverdi med en diskonteringsfaktor. Dette kan gjøres på ulikt vis.
article_print Magma
25.04.2017
VERDSETTING AV FRITID er ingen enkel øvelse, og de enkelte individers preferanser spiller en vesentlig rolle. Det danske strategi- og markedsføringsselskapet IIH Nordic endte med å gi sine ansatte mer fritid med fri hver fredag som et konkurransefortrinn.
article_print Magma
25.04.2017
NOE AV det tristeste jeg opplever når jeg driver karriererådgivning for ledere, er de situasjonene der ledere som mister jobben, serverer mangelfull informasjon eller ikke sier noe til hjemmebasen om det som har skjedd.
article_print Magma
25.04.2017
Et lite stykke håndfast Industry 4.0, det har siviløkonom Andreas Thorsheim og kompiser skapt med Otovo AS. Selskapet, som selger solcellepaneler til husholdninger, gir bindende tilbud basert på virtuelle befaringer. Det setter krav til modellering og regneferdigheter.
article_print Magma
25.04.2017

Sider

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene forskerforum forskningno forste-steg fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hus-bolig i-skolen journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kirkegarden kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt